Jakt- & apportering

Kursen bygger på boken ”Apportering till vardag och fest” där inlärningen är positiv och lekfull. Inga förkunskaper krävs för att gå kursen. Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Stående hundar som vill arbeta mer med apporteringsdelen av jakten är välkomna men stöt och momenten för de stående hundarna kommer inte att ingå i kursen.

För att lära våra hundar de färdiga momenten så måste vi börja i mindre skala och lära in varje delmoment för sig och sedan kedja ihop momenten, detta kallar vi grundfärdigheter.

Kursen innehåller följande moment:
·         Avlämningar
·         Jaktfot
·         Stadga
·         Stoppsignal
·         Närsök
·         Dirigering

Under kursens gång kommer vi att arbeta med grundfärdigheterna för dessa moment. Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden.

Fortsättningskursen är för dig som gått vår grundkurs eller motsvarande.
I fortsättningskursen sätter vi ihop delarna som vi tränat på i grundkursen, delarna blir i den här kursen till linjetag, avlämningar mm. Vi jobbar i grunden med WT (working test) och ser vad du och din hund individuellt står och har det som utgångspunkt. 

Kursen är på 4 x 2 timmar

Kursledare: Lena Karlsson

Pris: 1 800 kr
Max: 6 hundar

Ågesta fortsättningskurs start måndag 27/5 19.00-21.00
Övriga datum: 3/6, 10/6 & 17/6

Sagt om kursen

Tydlig kursledare, bra att hon har förklarat momenten utifrån vart varje person är istället för att alla kör samma övning likadant.
Bra ihopbyggd kedja av kurstillfällena. 
En bra kursledare med mjuka metoder som jag saknat i andra kurser.
Hon såg vart varje person var individuellt och gav bra feedback och råd för arbetet framåt. Hon har arbetat med shaping som gjort att varje hund kunnat ta fram sina egna förmågor de har nedärvt vilket är otroligt häftigt. 
//Anna & Mozart