Jakt & apportering

Kursen bygger på boken ”Apportering till vardag och fest” där inlärningen är positiv och lekfull med klickertänk. Inga förkunskaper krävs för att gå kursen. Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Stående hundar som vill arbeta mer med apporteringsdelen av jakten är välkomna men stöt och momenten för de stående hundarna kommer inte att ingå i kursen.

För att lära våra hundar de färdiga momenten så måste vi börja i mindre skala och lära in varje delmoment för sig och sedan kedja ihop momenten, detta kallar vi grundfärdigheter.

Kursen innehåller följande moment:
·         Avlämningar
·         Jaktfot
·         Stadga
·         Stoppsignal
·         Närsök
·         Linjetag

Under kursens gång kommer vi att arbeta med grundfärdigheterna för dessa moment. Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden.

Tematräffar - en träningstillfälle med fokus på en sak.

Fortsättningskursen är för dig som gått vår grundkurs eller motsvarande.
I fortsättningskursen sätter vi ihop delarna som vi tränat på i grundkursen, delarna blir i den här kursen till linjetag, avlämningar mm. Vi jobbar i grunden med WT (working test) och ser vad du och din hund individuellt står och har det som utgångspunkt. 

Grundkursen är på 4 x 1 tim & 45 min (inteinsivkurs 2 x 3 timmar)
Fortsättningskursen är på 4 x 2 tim
Tematräffar 1 x 1,5 tim

Kursledare: Lena Karlsson

Pris: 2 300 kr (grund/fortsättning)
Träningsträffar 400 kr
Max: 6 hundar

Ågesta tema jaktfot måndag 1/7 kl. 18.00-19.30
Kursledare: Lena Karlsson

Gubbängen tema avlämningar måndag 15/7 kl. 18.00-19.30
Kursledare: Lena Karlsson

Ågesta tema linjetag måndag 22/7 kl. 18.00-19.30
Kursledare: Lena Karlsson

Sagt om kursen

Tydlig kursledare, bra att hon har förklarat momenten utifrån vart varje person är istället för att alla kör samma övning likadant.
Bra ihopbyggd kedja av kurstillfällena. 
En bra kursledare med mjuka metoder som jag saknat i andra kurser.
Hon såg vart varje person var individuellt och gav bra feedback och råd för arbetet framåt. Hon har arbetat med shaping som gjort att varje hund kunnat ta fram sina egna förmågor de har nedärvt vilket är otroligt häftigt. 
//Anna & Mozart (grundkurs)

Kursen var pedagogiskt upplagd. Bra att vi fick individuellt anpassade övningar. Bra återkoppling på föregående hemläxa varje gång. Bra att varje del bryts ner i små delar och att det finns en bok att läsa om man vill fördjupa sig el påminna sig. 
Det som ev. skulle kunna göras bättre är kanske kortare tid varje gång och fler träffar istället. Både jag o Milton blev rejält trötta o det var rätt kallt att vara på kurs över 2 tim. 
Kursledaren var jättebra o trevlig! jag tyckte hon hanterade varje hund o förare jättebra o mötte en där man befann sig. Mycket bra att man fick positiv feedback när jag gjorde rätt så jag vet. Bra tips på hur man gör och tränar in. Bra att hon poängterade vikten av att gå sakta fram i inlärningen, el i små steg. 
//Ylva & MIlton (grundkurs)

Toppen att få lära sig grunderna till apportering.
Kursledaren var så bra! Duktig, påläst och kunnig. Ser varje deltagare och dess nivå.
//Camilla & Lo (grundkurs)

Bra med få kursdeltagare som gav utrymme  för Individuell support och handledning
Deltog bara vid två kurstillfällen (pga skadat knä), som gav mersmak! Kunde inte ha varit bättre! 
Kursledaren var informativ, tydlig och pedagogisk, glad och positiv!  Många goda råd i träningen på vägen mot slutmålet.
//Carin & Lexus (fortsättningskurs)

Kursen var flexibel och anpassades efter de olika individerna
Övningar som är individuellt anpassade som inte kräver medhjälpare tycker jag skall göras individuellt (utom närsök, då det blir för många signaler om alla gör det samtidigt)
Kursledaren var mycket bra och tydlig, flexibel och tålmodig. 
 //Molly & Maxie (grundkurs)

Det var bra att Lena utgick från varje hunds personlighet, förmåga och förkunskaper. Tydliga beskrivningar av övningarna, roliga övningar på lagom nivå. 
Skulle önska att kursen blir  90 minuter istället för 2 timmar, det känns lite för långt. Svårt att hålla fokus uppe så länge för både hund och ägare. 

Kursledaren var jättebra! 
//Ann & Daisy (grundkurs)

Allt har varit bra med kursen!
Kursledare, storlek på gruppen, plats, tid/veckodag, övningarna, osv. Den levde verkligen upp till mina förväntningar och mer därtill.
För min del inget, men upplevde kanske att andra deltagare blev lite rastlösa ibland mellan varven när man skulle vänta på sin tur att göra en övning. För egen del uppskattar jag bara att det är passivitetsträning inbakat så hunden hinner varva ned. 
Kanske att man kan rekommendera alla att ha med en pall och något för hunden att ligga på, samt eventuellt lite kaffe eller så. Då kommer kanske de mer rastlösa förarna till ro enklare ;) var även bra att Lena växlade med att ibland ge någon övning vi kunde sysselsätta oss med så länge själva/tillsammans under tiden, men uppskattar verkligen att det inte var så att man fick det hela tiden så att passivitetsträningen hade försvunnit.
Kursledaren var jättebra! Lena var väldigt varm, positiv och trevlig. Tyckte hon var duktig på att ge positiv feedback, få en att känna sig sedd i gruppen (mött på den nivå man själv låg på) och att alla fick känna sig duktiga.
//Natalie & Forsa

Jag tycker kursen var jättebraDå det är en ny aktivitet för mig med en ny ras tycker jag det var toppen att momenten gicks igenom ordentligt och tydligt.
Kursledaren kunde på ett bra och tydligt sätt visa, ge råd och hjälpa till.
Jag är nöjd med min egen insats och tycker att jag lyssnade och övade hemma. Min hund och jag har haft jätteroligt och lärt oss mycket nytt!
//Annica & Härja (grundkurs)

Tack för en superbra kurs.  
Jag har fått med mig grundläggande övningar för att kunna träna mer hemma.
Både övningens första ”steg” och hur vi kan fortsätta jobba i t ex avståndslydnaden.
Kom å tänka nu när jag letar i min bok ”Till vardags och fest” efter övningarna vi gjorde på kursen.
Det  vore toppen att få en mer konkret hänvisning vart (typ kapitel/sida..) i boken det går att läsa om övningarna vi gjorde. Kanske bara en liten enkel lapp som delas ut efter lektionen till de som önskar.  (Vi lär ju oss på olika sätt och dessutom bra att ha när minnet bleknar.)
Kursledaren var mycket bra.
Lena är pedagogisk, förklarar och visar övningen med hund. När Lena sedan går runt och instruerar så individanpassar hon övningen. 
Dessutom är Lena lugn och jag upplever allt lättsamt och kravfritt.
//Anki & Mixa (grundkurs)