Jakt- & apportering

Kursen bygger på boken ”Apportering till vardag och fest” där inlärningen är positiv och lekfull med klickertänk. Inga förkunskaper krävs för att gå kursen. Detta är en kurs för dig som vill lära dig grundfärdigheterna i apporteringsarbetet och jaktlydnaden för retriever och spaniel. Stående hundar som vill arbeta mer med apporteringsdelen av jakten är välkomna men stöt och momenten för de stående hundarna kommer inte att ingå i kursen.

För att lära våra hundar de färdiga momenten så måste vi börja i mindre skala och lära in varje delmoment för sig och sedan kedja ihop momenten, detta kallar vi grundfärdigheter.

Kursen innehåller följande moment:
·         Avlämningar
·         Jaktfot
·         Stadga
·         Stoppsignal
·         Närsök
·         Dirigering

Under kursens gång kommer vi att arbeta med grundfärdigheterna för dessa moment. Kursen är öppen för hundar av alla åldrar och passar lika bra för valpar som för den lite äldre hunden.

Fortsättningskursen är för dig som gått vår grundkurs eller motsvarande.
I fortsättningskursen sätter vi ihop delarna som vi tränat på i grundkursen, delarna blir i den här kursen till linjetag, avlämningar mm. Vi jobbar i grunden med WT (working test) och ser vad du och din hund individuellt står och har det som utgångspunkt. 

Kursen är på 4 x 2 timmar

Kursledare: Lena Karlsson

Pris: 1 800 kr
Max: 6 hundar

Ågesta fortsättningskurs start lördag 19/9 kl. 15.30-17.30
Övriga datum: 26/9, 3/10 & 10/10

Sagt om kursen

Tydlig kursledare, bra att hon har förklarat momenten utifrån vart varje person är istället för att alla kör samma övning likadant.
Bra ihopbyggd kedja av kurstillfällena. 
En bra kursledare med mjuka metoder som jag saknat i andra kurser.
Hon såg vart varje person var individuellt och gav bra feedback och råd för arbetet framåt. Hon har arbetat med shaping som gjort att varje hund kunnat ta fram sina egna förmågor de har nedärvt vilket är otroligt häftigt. 
//Anna & Mozart (grundkurs)

Kursen var pedagogiskt upplagd. Bra att vi fick individuellt anpassade övningar. Bra återkoppling på föregående hemläxa varje gång. Bra att varje del bryts ner i små delar och att det finns en bok att läsa om man vill fördjupa sig el påminna sig. 
Det som ev. skulle kunna göras bättre är kanske kortare tid varje gång och fler träffar istället. Både jag o Milton blev rejält trötta o det var rätt kallt att vara på kurs över 2 tim. 
Kursledaren var jättebra o trevlig! jag tyckte hon hanterade varje hund o förare jättebra o mötte en där man befann sig. Mycket bra att man fick positiv feedback när jag gjorde rätt så jag vet. Bra tips på hur man gör och tränar in. Bra att hon poängterade vikten av att gå sakta fram i inlärningen, el i små steg. 
//Ylva & MIlton (grundkurs)

Toppen att få lära sig grunderna till apportering.
Kursledaren var så bra! Duktig, påläst och kunnig. Ser varje deltagare och dess nivå.
//Camilla & Lo (grundkurs)

Bra med få kursdeltagare som gav utrymme  för Individuell support och handledning
Deltog bara vid två kurstillfällen (pga skadat knä), som gav mersmak! Kunde inte ha varit bättre! 
Kursledaren var informativ, tydlig och pedagogisk, glad och positiv!  Många goda råd i träningen på vägen mot slutmålet.
//Carin & Lexus (fortsättningskurs)