Dogparkour

Dogparkour är ett roligt och utvecklande sätt att förgylla promenaderna och samtidigt bygga självförtroende, samarbete, kroppskontroll och styrka.
Dogparkour går att anpassa för alla hundar, från den lilla valpen som just håller på att upptäcka världen, och den energiska hunden som njuter av att använda sin kropp till fullo, till den blyga och försiktiga hunden som får hjälp att bygga sin självkänsla, och senioren som också vill ha lite guldkant på tillvaron och känna glädjen av att lära sig något nytt och spännande. 

Parkour (för människor) handlar om att ta sig fram i stadsmiljö på kreativa sätt, och det samma gäller dogparkour där vi utnyttjar omgivningen för att träna balans, kroppsmedvetenhet och mod. Men till skillnad från från vanlig parkour så är dogparkour oftast mer stillsamt och koncentrerat, med ett tydligt säkerhetstänk. 

På kursen går vi igenom några roliga och användbara grundövningar från det första trevande försöket till att hunden kan utföra övningen själv på signal, hur du och din hund kommunicerar i träningen, hur ni kan vidareutveckla övningarna, och självklart en hel del om säkerhet. 

Utrustning som behövs för kursen är: 
Vanligt koppel
Sele (Y-modell)
Godis

Pris: 1 300 kr
Kursen är på 5 x 1 tim
Max 6 hundar 

Årsta grund lördagar start 15/4 kl. 9.00-10.00
Övriga datum: 22/4, 29/4, 6/5 & 13/5

Kursledare: Lycia Boklund

Årsta fortsättning lördagar start 20/5 kl. 9.00-10.00
Övriga datum: 27/5, 3/6, 10/6 & 17/6

Kursledare: Lycia Boklund

Sagt om kursen

Handtarget var verkligen bäst. Vi har lärt oss roliga övningar som gör våra promenader mer aktiva.  Jag tyckte om den avslappnade och vänliga stämningen på kursen. Det var inte för många deltagare så varje hund fick sitt utrymme. Bra antal lektioner. Det var bra att det var så många tillfällen. Det var även en fin början på helgen. Så tiden var även bra.
Kursledaren var jättebra! Min Tindra älskar henne. Lycia är lugn och tydlig. 
//Jenny & Tindra

Vi och vår hund Molly tyckte det var roligt. Lycia var väldigt kunnig och pedagogisk.
Kursledaren var mycket bra! Se ovan.
//Emilia & Molly